rimpel en de digitale valutawissel

rimpel en de digitale valutawissel

ripple is een gedistribueerd betalingsprotocol ( bezoek de site Protocol), een realtime Gross Settlement System, digitale valutawissel en een wereldwijd overmakingsprotocol ontworpen door Ripple Labs Inc. In wezen maakt ripple de overdracht van betalingen via internet direct van de ene betalingsgateway naar de andere mogelijk zonder het gebruik van offline overdrachtsfaciliteiten. De belangrijkste attractie van Ripple ten opzichte van andere huidige betalingsmethoden is dat het een interactieve en geautomatiseerde omgeving biedt voor realtime afwikkelingsbedrijven. De lage kosten en onmiddellijke uitbetalingsmogelijkheden hebben Ripple erg populair gemaakt bij rehypotheekmakelaars en hypotheekservicebedrijven.

ripple werkt op basis van het principe van asset allocatie. ripple zorgt ervoor dat betalingsverzoeken van een bepaalde bank aan andere banken snel worden ingewilligd. Ripple zorgt er ook voor dat geschillen met betrekking tot terugboekingen en geschillen over fouten in de facturering tijdig worden opgelost. Hierdoor kunnen financiële instellingen hun klanten een eerlijke dienstverlening bieden. Door een consensusbenadering te hanteren, zal de meerderheid van de deelnemende banken dit beleid overnemen en zal geen enkele bank worden buitengesloten. Het aannemen van een dergelijk beleid in combinatie met meerlagige audit- en geschillenbeslechtingsprocedures zal ervoor zorgen dat het hele proces van afwikkeling tussen financiële instellingen en hun klanten transparant en consistent is.

Het gebruik van ripple in de overmakingsindustrie is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. De exponentiële groei van digitale valutawisseldiensten heeft de noodzaak voor banken vergroot om zich aan te passen aan de snelle veranderingen in hun markten. De grote omvang van de financiële markt, de interconnectiviteit, de interbancaire concurrentie en de verschillende tariefstructuren maken het voor banken moeilijk om het soort klantenservice en due diligence te bieden dat nodig is om concurrerend te blijven. Deze obstakels, gecombineerd met de toenemende volatiliteit van de wereldeconomie, hebben ertoe geleid dat een aantal prominente financiële instellingen de Europese Unie, de Verenigde Staten, Japan en Australië hebben verlaten – dit alles heeft geleid tot een vermindering van de totale investeringen in digitale valutawissel. Het Ripple-protocol zal deze industrieën helpen deze veranderingen te overleven.

Klik hier om meer te lezen: https://bitcoinmeester.nl/

Suzanne Herrera