Reisprogramma naar de Chinese muur – een must voor toeristen naar China!

China is een prachtig land met veel cultureel erfgoed. In feite heeft China een van de grootste bevolkingsgroepen ter wereld, waarvan de meerderheid ongeschoold is en op het platteland woont. Daarom willen veel mensen naar China reizen. Er zijn veel plaatsen die je een andere cultuur kunnen laten ervaren. Een van deze plaatsen is de Chinese muur. De muur is beter bekend als de Three Giants, omdat wordt aangenomen dat het het laatste voorbeeld is van een ommuurde stad ter wereld.

Wanneer de meeste mensen over de muur horen, stellen ze zich een enorme stad voor met hoge, majestueuze gebouwen bedekt met witte sneeuw. De muur van Xiningale City in de provincie Anhui is echter eigenlijk heel anders dan wat mensen zich voorstellen. De muur is meer dan alleen een reeks majestueuze, hoge gebouwen. Het is ook gevuld met tunnels die naar andere delen van de stad leiden.

De reden dat dit gedeelte van de muur van Xiningale zo interessant is, is omdat het fungeert als handelsroute voor zijde en andere kostbare voorwerpen tussen China en het Westen. Pas in de tiende of elfde eeuw begonnen grote steden te groeien, en toen de routes voor het eerst werden gebruikt, waren de steden erg klein. De tunnels verbonden de steden en maakten het mogelijk om goederen aan te voeren en producten uit te voeren. Deze route werd nog belangrijker tijdens de negentiende eeuw toen de handel toenam en de muur een belangrijke verdedigingsmuur werd tegen het Japanse leger.

Als je van reizen houdt en je houdt van nieuwe sites te zien, dan moet je zeker een reis naar de Chinese Muur in je reisprogramma opnemen. U kunt ook een uitstapje maken naar de steden Pingyao en Huairou in de provincie Yunnan. Deze twee steden liggen aan de Yangtse rivier en je ziet de prachtige heuvelachtige gebieden die grenzen aan de Yangtse. Naast de steden zijn er ook de grafstenen van Chinese soldaten die zijn omgekomen in de Koreaanse oorlog. Deze grafstenen zijn prachtig bewaard gebleven en zijn het bekijken waard. Als je geïnteresseerd bent in deze grafstenen en je er graag naar kijkt, dan moet je China Town bezoeken, de grootste stad aan de Yangtse rivier.

Een andere interessante stad die het bezoeken waard is, is Xiningale. Deze stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest, maar is nu een moderne stad met veel bezienswaardigheden. Je zult een muur vinden die de Wall of Tears wordt genoemd en die zich uitstrekt van eenentwintig tot tweeënvijftig meter hoog en is gebouwd om de herinneringen te beschermen van degenen die tijdens de oorlog zijn omgekomen. Als je meer wilt weten over de Chinese cultuur, bezoek dan de Universiteit van Beijing, die zich in de stad bevindt. Als je meer wilt lezen over de geschiedenis van China en je hebt veel tijd in het land door te brengen, dan is de beste optie voor jou om een reisgids aan te schaffen die in China is gevestigd.

Als je meer wilt ontdekken dan alleen de ommuurde stad Beijing, kun je een andere bestemming kiezen. Als u geïnteresseerd bent in het verkennen van historische sites, moet u Xiningale bezoeken. Er zijn veel interessante historische locaties in Xiningale. Je kunt de oude hoofdsteden van de Verboden Stad bezoeken, plus het Terracotta Warriors ‘Tomb. De stad heeft ook veel spectaculaire terracotta krijgersgraven. Voor dit soort reisprogramma’s naar de Chinese Muur moet je je eigen gids kopen en je kunt deze gidsen gemakkelijk vinden in reisboekhandels of online.

Suzanne Herrera