Litecoins – Wat is er zo speciaal aan?

litecoin

Litecoins – Wat is er zo speciaal aan?

Litecoin is een online peer-to-peer (P2P) valuta- en open source-softwareproject dat is vrijgegeven onder de MIT / X11-licentie. Litecoin was eigenlijk een vroege spin-off of experimentele altcoin, die begon in oktober 2021. In tegenstelling tot de meeste andere altcoins, probeert Litecoin echter niet de bestaande transactiemethode te veranderen en vertrouwt het in plaats daarvan op de bestaande technologie die moet worden geïmplementeerd. Ook probeert Litecoin, in tegenstelling tot de meeste altcoins, geen technologische doorbraak te implementeren, zoals een proof-of-work-systeem, hoewel het ook geen Mining Scrypt-algoritme heeft, dat nogal controversieel is vanwege zijn kwetsbaarheid voor aanvallen door externe krachten. De ontwikkelaars streven naar een stabiel, censuurbestendig virtueel valutanetwerk.

Een groot verschil tussen Litecoin en andere valuta is dat Litecoin geen proof-of-work-systeem zoals bitcoins gebruikt. Terwijl andere valuta's zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond hun proof-of-work-mechanisme behouden, gebruikt Litecoin een "mining" -systeem waarbij nieuwe blokken worden gegenereerd met behulp van een aangepaste versie van de cryptografische hash-functie die wordt gebruikt om het netwerk te beveiligen. Vanwege deze functie heeft Litecoin geen last van de problemen die gepaard gaan met proof-of-work-systemen, inclusief het onvermogen om te voorkomen dat kwaadwillende miners valse blokken genereren. Een ander voordeel van Litecoin ten opzichte van andere valuta's is dat het gebruikers in staat stelt valuta's om te zetten zonder te hoeven wachten op een lange rij transacties. Deze functie heeft Litecoin ideaal gemaakt voor mensen die een virtuele valuta willen gebruiken waarmee ze gemakkelijk van de ene valuta naar de andere kunnen converteren.

In tegenstelling tot andere cryptomunten, zoals Namecoin en Electrum, heeft Litecoin geen centrale beurs of broker nodig om een -transactie te verwerken. In plaats daarvan krijgt elke gebruiker een willekeurig IP-adres toegewezen en kan vervolgens verbinding maken met internet en elke gewenste online transactie uitvoeren. Een uniek kenmerk van litecoin is dat u, in tegenstelling tot de meeste andere virtuele valuta, litecoin kunt uitgeven of ontvangen, zelfs zonder toegang tot een internetverbinding. Deze functie maakt het voor mensen mogelijk om goederen en diensten op internet te kopen, zelfs als ze geen toegang hebben tot een creditcard of bankrekening.

Site bezoeken voor meer info: Bitcoinmeester.nl

Suzanne Herrera