Een huis verkopen zonder een makelaar te betalen?

Een huis verkopen zonder een makelaar te betalen?

Een makelaar kan de verkoper van het onroerend goed waardevol advies en informatie geven. Zij kunnen de vragen van potentiële kopers beantwoorden. Ook kunnen zij de verkoper gedurende het gehele proces op de hoogte houden. Een makelaarscourtage is meestal gebaseerd op de uiteindelijke verkoopprijs. Een makelaar ontvangt een commissie wanneer de verkoop van een woning is afgerond nuttige informatie op deze site. De vergoeding van een makelaar hangt af van hoeveel geld ze voor een woning kunnen krijgen.

Makelaar

De tarieven van een makelaar lopen sterk uiteen. De gemiddelde kosten om een woning te verkopen variëren van 0,5% tot 3%. Extra marketing- en advertentiekosten zijn over het algemeen inbegrepen in hun vergoedingen. De honoraria die door makelaars in rekening worden gebracht, moeten worden overeengekomen voordat het onroerend goed op de markt wordt gebracht. In het VK zijn ze het op één na duurste onderdeel van verhuizen, na zegelrecht. Ongeacht de tariefstructuur is het belangrijk om het proces te begrijpen en te begrijpen hoe het werkt.

Het honorarium van een makelaar is gebaseerd op de succesvolle verkoop van een woning. Dit betekent dat de makelaar de tijd neemt om uw huis op de markt te brengen en een verkoop veilig te stellen. Als u echter het gevoel heeft dat uw huis niet verkoopt, is het een goed idee om de makelaar te vragen waarom dat zo is. Een goede makelaar moet u ook feedback kunnen geven van eerdere bezichtigingen, wat van onschatbare waarde is. Een goed makelaarskantoor regelt ook bezichtigingen en begeleidt potentiële kopers door uw woning. Een goede makelaar kan ervoor zorgen dat uw woning veilig is na een bezichtiging.

Site bezoeken voor meer info: Hendriks.nl

Suzanne Herrera