Chip Tuning Your Car – The Echte feiten

ECU- of elektronische besturingseenheid is het geautomatiseerde systeem dat de werking van de motor regelt. Het wordt ook een chiptuning of turbo-tuning genoemd. Het maakt het mogelijk om de voedings-, brandstofverbruik te upgraden en heeft ook een aanzienlijke impact op het rijcomfort. Dit wordt veel gebruikt in veel motoren van alle merken, zoals Honda, Ford, Toyota, Mazda, Mitsubishi, Subaru, Chevrolet en vele anderen. De tuning maakt het mogelijk om de prestaties van het voertuig te optimaliseren.

Over het algemeen verbetert de chiptuning de prestaties door de functies van de ECU aan te passen. Het doet dit door de waarden te wijzigen die de werking van de verschillende componenten van de motor regelen, zoals het zuurstofsysteem, de transmissie, verbranding, luchtkoeling, brandstofafhandeling en anderen. Het doel van het uitvoeren van deze veranderingen is om de auto efficiënter te maken. Wanneer bijvoorbeeld auto’s nieuw worden gekocht, kan het afstemmen ze meer brandstof efficiënt maken, hun gewicht verminderen, betere versnelling geven en sneller versnellen.

Als het gaat om de vraag of het goed of slecht is voor de auto, hangt het af van de manier waarop u het gebruikt. Veel autoliefhebbers beweren dat het extra macht geeft. Eén argument is dat omdat de brandstofefficiëntie is verbeterd, waardoor de motor minder gassen verbrandt. Een ander argument is dat omdat er een extra stroom aan de auto wordt gegeven, het mogelijk is om de auto verder te drijven, vooral op een vlak oppervlak.

Er zijn veel manieren om je auto af te stemmen en een van de meest populair is om het te doen met de hulp van chiptuning. U kunt het ook doen door middel van verschillende methoden, zoals door het volledige timingsysteem van de motor te wijzigen. Er zijn drie verschillende timing-systemen die in het algemeen beschikbaar zijn, ze zijn de Eberspaeche-synthetische, die de oudste en meest betrouwbare is; Met deze drie systemen kunt u betere prestaties krijgen, maar u moet weten hoe ze ze goed moeten gebruiken en wat is het beste systeem voor u.

Er zijn ook andere systemen die u kunt doen om uw motor efficiënter te maken, zoals variabele klepdiming en extra inlaatluchtregeling.

Om de chip-afstemming te doen, moet u ervoor zorgen dat uw auto een schone geschiedenis en een goede loopbaan heeft. Bovendien moet u er ook voor zorgen dat het geen voertuig is dat niet snel is. Voordat u begint, moet u een monteur raadplegen, die u de beste plek zal vertellen om te beginnen en wat u moet doen om ervoor te zorgen dat u een topsnelheid hebt. Kansen zijn, als je een monteur vraagt, zal hij je vertellen wat je moet doen.

Om de motorchip te tunen, moet u eerst naar een chip zoeken, die kan worden gekocht bij een gerenommeerde bodywinkel of zelfs via internet. Wanneer u op zoek bent naar een chip, moet u onthouden dat sommige van hen met het motorpakket komen, zodat u een compatibele versie moet kopen. Nadat u een chip hebt gevonden, moet u het in uw auto installeren. Maar voordat u begint met de installatie, zorg er dan voor dat u uw handleiding hebt, want na het doen, is het uw taak om iemand anders te begeleiden. Als je geen idee hebt over hoe je dit moet doen, kun je iemand inhuren om het voor je te doen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance

Suzanne Herrera