10 tips – Get It: tips voor het implementeren van leiderschapstraining voor zachte vaardigheden

zachte vaardigheidstraining

10 tips – Get It: tips voor het implementeren van leiderschapstraining voor zachte vaardigheden

Soft skills zijn per definitie die immateriële kwaliteiten die kunnen worden verbeterd om de productiviteit, de werknemerstevredenheid of het resultaat te verhogen. In veel opzichten lijken soft skills het moeilijkst te ontwikkelen (lees wat er niet was). Een succesvolle softskill-training voor het personeel vereist echter een totale inzet van zowel het bedrijf als de werknemers. Werknemers moeten bereid zijn zichzelf te verbeteren en het bedrijf moet bereid zijn om hen een ondersteunende, aanmoedigende omgeving te bieden om dit te doen. Hier zijn 10 tips – snap het:

Bij het uitvoeren van een trainingsprogramma voor soft skills op het gebied van leiderschap voor personeel, is het belangrijk dat werkgevers zowel gestructureerde als ongestructureerde activiteiten aanbieden training snel. Ongestructureerde activiteiten stellen werknemers in staat een gevoel te krijgen voor het programma en het initiatief te oefenen. Het stelt hen ook in staat om te experimenteren met verschillende benaderingen en te zien welke de meeste impact heeft. Gevormde oefeningen en quizzen zijn vaak de beste manier om te beginnen. Ze moedigen deelnemers aan om out of the box te denken, initiatief te tonen en hun eigen unieke kwaliteiten te demonstreren – allemaal kenmerken die nodig zijn om een solide team op te bouwen.

Een veelgemaakte fout die tijdens een training soft skills leiderschap voor managementmedewerkers wordt gemaakt, is dat de leraar een buitensporige hoeveelheid tijd besteedt aan een of twee geïsoleerde aspecten van het trainingsonderwerp. In plaats daarvan zouden leraren tijd moeten besteden aan het demonstreren van de voordelen van het doen van verschillende dingen, van het opbouwen van teamwerk tot het ontwikkelen van effectieve klantenservice. Wanneer werknemers weer aan het werk gaan, realiseren ze zich dat ze verschillende levensvaardigheden onder de knie hebben die hen in elke werksituatie zullen helpen. De geleerde les is van onschatbare waarde omdat het werknemers helpt zich goed aan te passen aan een groot aantal beroepsrollen.

Link naar de website: https://www.anker-kompas.nl/

Suzanne Herrera